Novi Sad
23.12.2014.
15:07 > 15:10
U narednih nedelju dana direktor beogradske bolnice "Sveti Sava" Milan Savić predaće Ministarstvu zdravlja zvaničan zahtev za "lekalizaciju", odnosno legalizaciju upotrebe ulja od kanabisa u medicinske svrhe.
  • Sekula

    07.03.2015 15:43
    xax
    "... Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je istakao ... da će se u budućnosti raditi na tome... uz veliku kontrolu države to moći da koriste samo bolesni ljudi."

    Ja sam mislio da se sada radi na tome?

    Jasno je iz samog tona drzavnog sekretara, da nema nameru da se bavi time. Daj boze da se bar njegovo dete razboli od raka tokom njegovog mandata, pa da onda vidimo kako se zaista radi na legalizaciji u medicinske svrhe.
  • Novosadjanka

    23.01.2015 17:24
    Pozdravljam legalizaciju, naravno dajem svoj glas.
    Svako bi trebao da bira kako ce se leciti, a ne da mu se naturaju farmaceutski otrovi.
  • ZemjoSrbijoStoRadjasSlonove

    26.12.2014 16:19
    Nista od toga (nazalost!)
    Nisam upucen koliko je ovo ulje zapravo korisno i lekovito, ali jesam u to da ga Srbija (nazalost) nece legalizovati..

    Velike farmaceutske kuce ce se boriti (i pobediti) da se to ulje ne legalizuje, jer ce u suprotnom njima opasti obim posla..

  • Ćevara

    25.12.2014 15:37
    Od tog nema ništa!!
    Farmacetuska mafija je jača od sveta!!
    Ako to prođe ja sadim 8 jutara! I uzeću u arendu bar 20. Još ako država da seme i neke subvencije...
  • Milan

    24.12.2014 07:45
    Lekalizacija
    Molim one koji imaju druge namere, koje izlaze iz okvira medicinske upotrebe, da ne zloupotrebljavaju medijski prostor namenjen ovoj inicijativi. Na taj način oni, iz svojih sebičnih ciljeva, dovode građane u zabludu i stvaraju otpor prema legalizaciji upotrebe ulja od kanabisa isključivo u MEDICINSKE svrhe.
  • Kaktus

    23.12.2014 23:30
    U svakom slučaju nije štetna to nisam mislio jer i znam čoveka koji je pobedio rak uzpomoć nje i promenom ishrane znači otkačio je prepisanu terapiju od zdravstva i posle nešto više od 6 meseci je na pregledu bio negativan čovek je iz novog sada i bio je prisutan ! Ulje je jako bitno ,i naravno pušenje nije za smirenje samo, pušenje je vrlo dobar anestetik ustvari prirodan! Al teško je ljudima objasniti kad te sastavi išijas da ti diklofen ,brufen, cafetin nepomaže i da je to sve ustvari vrlo opasan otrov od čega ti riknjava i srce i jetra ,nego jel !? Neverujem da će zakon proći nije to u interesu vlasti ! Pre svega što im nije ni u zdravstvu u interesu da ljude leče već da se leče privatno ovo iznosim iz svog ličnog zdravstvenog problema! Znači u bolnici su me odradili a nisu me operisali s razlogom da to nije kod našeg zdravstva u praksi ( nemožeš da ih tužiš ) a svuda u svetu jeste ! E zato jbg ... prosto ti kažu plati privatno i gubi se !
  • 23.12.2014 20:41
    @Deks mozda si pomesao sa uljem od semenki konoplje ali kada se pravi od cvetova INDIJSKE konoplje koja sadrzi velike kolicine aktinve supstance THC i CBD. Ulje je mnogo potentnije od pusenja tj samo ovim nacinom se sa sigurnoscu unosi dovoljna kolicina aktivne susptance koja deluje na celije raka, dok ostale celije ne dira za razliku od nekih lekova koji unistavaju i bolesne i zdrave celije.
    @Boza Ekonomist slab si ti ekonomist ako ne vidis da bi biljka oporavila nas drzavni budzet kao sto se to desilo u najsiromasnijim drzavama SAD-a, ljudi ne znaju sta ce sa novcem zaradjenim od prodaje legalnog kanabisa, a da ne pricam o potencijalu koje ova biljka ima, minimum 1oooo razlicitih stvari se moze napraviti od konoplje...
  • Kaktus

    23.12.2014 20:17
    Koliko znam u srbiji se već uzgaja marihuana i pravi ulje ! Ali ta marihunana je odobrena od poljoprivrednog instituta ustvari seme se kupuje od njih. I znam jedan bračni par iz srbije koji to legalno radi,prave ulje. Otvorili su firmu u ljubljani jer tamo može da se prodaje i za godinu dana su pazarili stan !!! Reč je samo o ulju i legalnoj prodaji za medicinske svrhe, i ne kao o zakonu u sloveniji tamo je dozvoljeno uzgajanje ali ne i prodaja marihuane ,ali se može saditi u saksijama kao biljka i nije bitno koja je vrsta upitanju ! Država srbije je već stvorila zakon samo sigurno ne takav kao u sloveniji ,zna se zašto ,mislim nije im do profita jel ?
  • ovdasnji

    23.12.2014 20:03
    odlican clanak
    bio sam prisutan!
    podrska za legalizaciju i dozvoljenu upotrebu!
    dozvoliti da se marihuana kupuje kao i duvan-slobodno !
  • Boža ekonomist

    23.12.2014 16:24
    Jadni ljudi
    Jadan narod, prvo ga je država dovela do delirijuma, otela pola plate ili penzije, poskupela sve živo, zabranila da se radi i sada šta će sa ljudima nego li ih malo omamiti da se smeju dok čitaju crne hronike i ostale crne vesti ove države crne i u korovima jadne.
  • Deks

    23.12.2014 15:58
    Koliko znam, ulje od konoplje ne sadrži nikakve psihoaktivne supstance poput onih koje se nalaze u drugim proizvodima od ove biljke. Ako je tako nije mi jasno zbog čega je ono zabranjeno?
  • 23.12.2014 15:20
    Alo narkomani, gde se zalecete? Rec je o medicinskoj upotrebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna